NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Angelina Jolie

28. prosince 2007 v 0:02 | zuzana |  Herečky
Herečka
Datum narození:
4.6.1975

Místo narození:Los Angeles, California, USA
Znamení:Blíženci

Životopis:
Angelina, celým jménem Angelina Jolie Voight, se narodila herečce Marcheline Bertrand a herci Jonu Voightovi. Do kontaktu s herectvím se dostala, již ve věku pěti let a to po boku svého otce v komedii režiséra Hal Ashbyho "Looking to Get Out". V jedenácti letech začala studovat herectví v divadelním institutu Lee Strasberga. Od šestnácti let začala pracovat jako profesionální modelka v Londýně, New Yorku a Los Angeles. Objevila se v hudebních klipech od skupin Meatloaf, Lemonheads, Lenny Kravitz a Rolling Stones.
Mimo Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku studovala na New York University, kde si také poprvé zahrála v divadelní produkci. Po absolvování školy začala pracovat ve skupině UCLA School of Cinema. Zde také natočila svůj první studentský film pod režisérským dohledem svého bratra Jamese Haven Voighta.
Jako herecký nováček se brzy objevila v malé filmové roli "Cyborg 2" (1993), film o kříženci člověka s robotem nebyl příliš úspěšný. O dva roky později získala první hlavní roli počítačového hackera v thrilleru Nebezpečná síť "Hackers", kde poprvé poznala chuť uznání. Ve filmu se seznámila se svým prvním manželem britským hercem Johny Lee Millerem. Vzali se krátce po natáčení. Na svatbu si Angelina vzala místo tradičních bílých šatů černé kožené kalhoty a bílou košili, na kterou napsala svou vlastní krví jméno svého nastávajícího. Tento vztah jim však nevydržel ani rok.
Po účinkování v několika průměrných filmech, jako komedie "Love in all there is"(1996) a krimi thriller Ruce od krve "Playing God" (1997), kde si zahrála po boku Davida Duchovnyho. Za roli Cornelie Wallaceové v televizním dramatu "George Wallace" získala Zlatý Glóbus za nejlepší ženský herecký výkon a nominaci na Emmy. Snímek, který ji vynesl do světa hvězd se jmenoval "Gia", autobiografické televizní ztvárnění kontroverzního života modelky Gii Carangiové. Za tento film získala druhý Zlatý Glóbus a nominaci na Emmy. Brzy po těchto úspěších se objevila v několika televizních talk show a objevila se na mnoha obálkách velkých časopisů.
Díky těmto úspěchům dostává velké množství nabídek významných rolí, nakonec se objevila po boku Gillian Anderson, Ellen Burstyn a Seana Conneryho v romantickém dramatu Podoby lásky "Playing By Heart" (1998). Následující rok se stala součástí dalšího kvalitně obsazovaného komedii Mikeho Newellse Bláznivá runway "Pushing Tin", zde si zahrála po boku Johna Cusacka a Billyho Boba Thorntona. Ačkoliv film neměl zápornou kritiku, nedokázal finančně úspět. Ve stejný rok si zahrála po boku Denzela Washingtona v thrilleru Sběratel kostí "The Bone Collector".
Dalším velmi významným úspěchem byla role Lisy ve filmu Narušení "Girl, Interrupted" (1999). Zde hraje bezcitnou pacientku psychiatrické léčebny spolu s Winona Ryder. Za tuto roli získala cenu Akademie a Zlatý Glóbus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Poté se opět vdala, tentokráte za 45 letého herce Billyho Boba Thortona.
V roce 2000 se objevila v kriminálním příběhu se silnými auty 60 sekund, kde si zahrála po boku Nicolase Cageho. Rok 2001 byl pro Angelinu opravdu úspěšný, nejprve se objevila v thrilleru Sedmý hřích "Original Sin", v němž si zahrála po boku Antonia Banderase. Následně pěkně tvarovaná ve filmovém ztvárnění veleúspěšné počítačové hry Tomb Raider, v hlavní roli Lary Croft stejnojmenném filmu "Lara Croft: Tomb Raider". Podle některých zdrojů se její manželství s Billy Bobem Thortonem v roce 2002 rozpadlo.

Ve zkratce:
bratr James Haven Voight, režisér; režíroval pět filmů s Angelinou
první manžel Jonny Lee Miller
druhý manžel Billy Bob Thorton, herec (od 05.08.2000 - 2002)
Výška 170 cm (5'7")
Vzdělání Lee Strasberg Theater Institute (New York) a New York University
Tetování (údajně má 9 tetování)
velký černý kříž s proslovem na tříslech
Čínský drak na levé paži a nad ním jméno Billy Bob
runa na jejím levém předloktí
dva domorodé obrazce na pozadí
Japonský symbol "smrti" na rameni
Latinské texty na břiše, jenž znamenají "Co mě živí, to mě také zničí"
A prayer for the wild at heart kept in cages (Modlitba za všechna srdce držená v klecích)
malé "h" za zápěstím
a na pravé paži hlava draka

Filmografie:
2008 Zvol si svůj osud (Wanted) ...Fox
2008 Kung Fu Panda (Kung Fu Panda) ...Tigress
2007 Beowulf (Beowulf) ...Grendel's Mother
2007 Sin City 2 ...Ava Lord
2007 Síla srdce (Mighty Heart, A) ...Mariane
2006 Kauza CIA (Good Shepherd, The) ...Margaret 'Clover' Russell
2005 Mr. & Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith) ...Jane Smith
2004 Příběh žraloka (Shark Tale) ...Lola
2004 Fever, The ...Revolutionary
2004 Svět zítřka (Sky Captain and the World of Tomorrow) ...Franky
2004 Alexander Veliký (Alexander) ...Olympias
2004 Flying Legion Air Combat Challenge, The ...Capt. Franky Cook
2004 Zloděj životů (Taking Lives) ...Illeana
2003 Hranice zlomu (Beyond Borders) ...Sarah Jordan
2003 Trading Women ...Vypravěč
2003 Celebrity Naked Ambition ...
2003 Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life) ...Lara Croft
2002 Život nebo něco takového (Life or Something Like It) ...Lanie Kerrigan
2001 Lara Croft - Tomb Raider (Lara Croft - Tomb Raider) ...Lara Croft
2001 Sedmý hřích (Original Sin) ...Julia Russell
2000 6th Annual Screen Actors Guild Awards ...
2000 60 sekund (Gone in Sixty Seconds) ...Sara 'Sway' Wayland
2000 Gone in Sixty Seconds ...Sara 'Sway' Wayland
1999 Sběratel kostí (The Bone Collector) ...Amelia Donaghy
1999 Bláznivá runway (Pushing Tin) ...Mary Bell
1999 Narušení (Girl, Interrupted) ...Lisa Rowe
1999 5th Annual Screen Actors Guild Awards ...
1998 Gia (Gia) ...Gia Marie Carangi
1998 Zločin a trest v New York City (Hell's Kitchen) ...Gloria McNeary
1998 Podoby lásky (Playing by Heart) ...Joan
1998 Zločin a trest v New York City (Hell´s Kitchen) ...Gloria McNeary
1997 Ruce od krve (Playing God) ...Claire
1997 George Wallace (George Wallace) ...Cornelia Wallace
1997 Pravé ženy (True Women) ...Georgia Virginia Lawshe Woods
1996 Mojave Moon (Mojave Moon) ...Eleanor 'Elie' Rigby
1996 Foxfire (Foxfire) ...Margret 'Legs' Sadovsky
1996 Utajená svatba (Love Is All There Is) ...Gina Malacici
1995 Bez Důkazů (Without Evidence) ...Jodie Swearingen
1995 Nebezpečná síť (Hackers) ...Kate Libby / 'Acid Burn'
1993 Cyborg II: Skleněný stín (Cyborg 2) ...Casella 'Cash' Reese
1993 Alice & Viril ...Alice
1993 Angela & Viril ...Angela
1988 60th Annual Academy Awards, The ...Guest audience
1982 Koukáme vypadnout (Lookin' to Get Out) ...Tosh

Kontakt:
C/O William Morris Agency
151 El Camino Drive
Beverly Hills, CA 90212
USA

klikněte pro zobrazení původního obrázku
klikněte pro zobrazení původního obrázku
Angelina_Jolie_39.jpg Kliknutím na obrázek zavřete okno
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama