NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Ashley Judd

28. prosince 2007 v 1:01 | zuzana |  Herečky
12132
Herečka
Datum narození:19.04.1968
Místo narození:Los Angeles, California, USA
Znamení:Beran


Životopis:
Dcera country-music superstar Naomi Judd. Svobodná matka která se o Ashley starala ji a její setru (Wynonna Judd) podporovala, aby si sehnaly vedlejší práci v Californii a Kentucky. Pendlovala mezi dvěma státy a navštěvovala 12 různých škol, často žila v chudé odlehlé čtvrti v Kentucky. Bez vedlejšího zdroje zábavy Judd četla knihy a rozveselovala se předstíráním různých povah, zatímco její matka a sestra zpívaly. Jejich zpívání se nakonec vyplatilo, Naomi a Wynonna Judd se vrátily zpět do podvědomí country-music. Rodinu konečně opustila špatná finanční situace a začalo se jím vést lépe.
Judd odešla studovat University of Kentucky. Na universitě studovala francouzštinu, zabývala se antropologií, historií umění a samozřejmě herectvím. Roku 1990 ji absolvovala v oboru francouzština a přestěhovala se do Los Angeles, kde si pronajala domek v Malibu. Zde žila sama jen se dvěmi kočkami, obklopená množstvím knih a chodila na lekce herectví do Playhouse West.
V roce 1991 se poprvé objevila v televizním seriálu "Star Trek: The Next Generation". Začala se objevovat ve více televizních rolích jako dcera Swoosie Kurtz's v televizním seriálu "Sisters", kde působila do roku 1994. V roce 1992 měla svůj první filmový debut malou rolí v akční komedii "Kuffs". Nejprve měla mít větší roli, ale odmítla ji když se dozvěděla o scéně, kde by byla obnažená.
Její první hlavní role byla v hitovém nezávislém filmu "Ruby in Paradise" (1993). Přijímala značné uznání za její rafinovanou a realisticky vylíčenou roli. Další chválu získala za drama "Smoke" (1995), ve kterém hrála těhotnou drogově závislou dívku.
Ten stejný rok se také objevila v často vychvalovaném filmu Nelítostný souboj "Heat". Potom si zahrála s Mirou Sorvino v televizním filmu Norma, Jean a Marilin "Norma Jean & Marilyn". Následující velká role jako Matthew McConaugheyeho žena v adaptaci Johna Grishamse Čas zabíjet "A Time to Kill" se Sandrou Bullock a propadákovém kriminálním filmu Propast "Normal Life". Judd si také zahrála hlavní roli ve filmu Sběratel polibků "Kiss the Girls". O filmu se psali smíšené recenze, ale nakonec měl slušný ohlas. Judd obsadila další hlavní roli po následující rok v dobře přijatém dramatu "Simon Birch" (1998)
Judd si v roce 2000 zahrála kamarádku 17 leté (Natalie Portman) v komedii Jdi za svým srdcem "Where the Heart Is". Následující rok si zahrála v romantické komedii Animální přitažlivost "Someone Like You", za kterou údajně obdržela honorář 4 milióny dolarů.
Judd žije v 100 let staré farmě v Tennessee, blízko matky Naomi a sestry Wynonny. V dubnu 2000 Judd oznámila zasnoubení s Dario Franchitti, skotský závodník. Svatba proběhla ve skotsku v prosinci 2001.


Filmografie:
2010 Tooth Fairy
2009 Crossing Over role: Denise Frankel
2008 Helen role: Helen
2004 De-lovely (De-Lovely) role: Linda Porter
2004 Catwoman - kočičí žena/Patience Price
2003 The Husband I Bought
2003 Blackout - Jessica
2002 Frida /Frida/ - Tina Modotti
2002 Podivná tajemství /Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood/ - Younger Vivi
2002 High Crimes - Claire Kubik
2001 Animální přitažlivost /Someone Like You/ - Jane Goodale
2001 The 73rd Annual Academy Awards (TV) - sama sebe
2000 The Ryan Interview (TV) - Fredricka Rose
2000 Jdi za svým srdcem /Where the Heart Is/ - Lexie Coop
1999 Our Friend, Martin (video, hlas) - Mrs. Dale
1999 Dvojí obvinění /Double Jeopardy/ - Elizabeth 'Libby/Lib' Parsons
1999 Maska smrti /Eye of the Beholder/ - Joanna Eris
1998 Junket Whore - sama sebe
1998 Simon Birch /Simon Birch/ - Rebecca Wenteworth
1997 Sběratel polibků /Kiss the Girls/ - Dr. Kate McTiernan
1997 Kobylky /The Locusts/ - Kitty
1996 Propast /Normal Life/ - Pam Anderson
1996 Čas zabíjet /A Time to Kill/ - Carla Brigance
1996 Norma, Jean a Marilin /Norma Jean & Marilyn/ (TV) - Norma Jean Dougherty
1995 The Passion of Darkly Noon - Callie
1995 Nelítostný souboj /Heat/ - Charlene Shiherlis
1995 Smoke - Felicity
1995 Naomi & Wynonna: Love Can Build a Bridge (TV) - vypravěčka
1994 Natural Born Killers (scína vystřižena) - Grace Mulberry
1993 Ruby in Paradise - Ruby Lee Gissing
1992 Till Death Us Do Part (TV) - Gwen Fox
1992 Kuffs - manželka majitele obchodu s barvami
1991-1994 Sisters (TV seriál) - Reed Lyn Halsey Philby
1994 The Judds Farewell Concert (TV) - sama sebe
1991 Star Trek: The Next Generation - podporučík Robin Lefler v epizodě:
"The Game"
1991 Star Trek: The Next Generation - podporučík Robin Lefler"Darmok"

Kontakt:C/O William Morris Agency
151 El Camino Drive
Beverly Hills, CA 90212
USA

12133
12134
12135
12136
12137
12138
12139
12140
12141
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama