NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Kate Beckinsale

28. prosince 2007 v 0:24 | zuzana |  Herečky
Herečka

Datum narození:26.7.1973

Místo narození:Londýn, Velká Británie
Znamení:Lev


Životopis:
Je dcerou zesnulého britského TV herce Richarda Beckinsalea (1947-1979) a castingové agentky Judy Loeové. Od dětství se věnovala psaní a za své literární pokusy byla dvakrát oceněna v prestižní soutěži mladých autorů, pořádané knihkupectvím W. H. Smith. V roce 1991 začala studovat francouzskou a ruskou literaturu v Oxfordu, ale po třech letech univerzitu opustila kvůli herecké kariéře.
Před film. kamerou debutovala úlohou dcery messinského vladaře Hero, jejíž srdce získá florentský šlechtic (Robert Sean Leonard), v adaptaci Shakespearovy komedie Mnoho povyku pro nic (r. K. Branagh). Prosadila se rovněž na druhé straně Atlantiku díky postavě uvážlivé studentky Darlene Davisové, která se během utajeného výletu do exotické země dostane s kamarádkou (Claire Danesová) do tamního vězení pro udajné pašování drog, v dramatu Téměř bez šance (r. J. Kaplan).
Výrazné kreace vytvořila na TV obrazovce: titulní hrdinka Emma Woohouseová v přepisu románu Jane Austenové Emma a náhle osiřelá Flora Posteová, která zreformuje život svých melancholických a hluboce citově založených venkovských příbuzných, v adaptaci parodického románu Stelly Gibbonsové Farma Cold Comford.
V roce 1995 se zúčastnila s divadelním souborem Thelmy Holtsové britského turné s inscenací Čechovova Racka. Ze vztahu s britským hercem Michaelem Sheenem má dceru Lilly. Její starší nevlastní sestra Samantha Beckinsaleová se rovněž věnuje herectví.

Filmografie
2006 - Klik - život na dálkové ovládání (Click) role: Donna Newman
2006 - Underworld: Evolution role: Selene
2004 - Letec (The Aviator) role: Ava Gardner
2004 - Van Helsing role: Anna Valerious
2003 - Ďáblíci (Tiptoes) role: Carol
2003 - Underworld role: Selene
2002 - Laurel Canyon role: Alex
2001 - Pearl Harbor role: Nurse Lt. Evelyn Johnson
2001 - Lásce na stopě (Serendipity) role: Sara Thomas
2000 - Zlatá číše (Golden Bowl, The) role: Maggie Verver
1999 - Téměř bez šance (Brokendown Palace) role: Darlene Davis
1998 - Alenka v zemi za zrcadlem (Alice Through the Looking Glass) role: Alice
1993 - Mnoho povyku pro nic (Much Ado About Nothing) role: Hero




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama