NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Lindsay Lohan

28. prosince 2007 v 0:12 | zuzana |  Herečky
Herečka
Datum narození:
2.7.1986
Místo narození:New York, USA
Znamení:Rak
Životopis:
"Nechci pořád dělat tuhle komerční práci. Ale hlavní je načasování. Mám jeden scénář o dívce, která chce do gangu a je znásilněna. Ale nemůžu tu udělat právě teď. Myslím, že by to nebylo vhodné" - Lindsay Lohan
Lindsay Morgan Lohan se narodila druhého července roku 1986 v Cold Spring Harbor (New York) Dině Lohan (obchodní analytička, nyní Lindsina manažerka) a Michaelu Lohanovi (úspěšný obchodník z Wall Streetu). V současné době už její rodiče spolu nežijí. Dina už podala žádost o rozvod (výhrožování smrtí není žádná sranda). Lindsay se před kameru dostala už ve svých třech letech díky učinkování v reklamách (Pizza Hut, Calvin Klein Kids...). V roce 1996 se objevila v soap opeře ANOTHER WORLD, která byla v USA vysílána a natáčena od roku 1964 s přestávkami až do roku 2003.
Její první filmovou rolí byla úloha v režijním debutu scénáristky Nancy Meyrsové (LEPŠÍ POZDĚ NEŽLI POZDĚJI, PO ČEM ŽENY TOUŽÍ) komedii PAST NA RODIČE. První role a hned dvojrole - Lindsay zde hrála obě dvojčata, které se navzájem neznají díky rozvodu rodičů. Díky finančnímu úspěchu tohoto filmu (66 milionů v kinech a dalších 30 na půjčovném) s ní Disney podepsal smlouvu na tři filmy.
Poté se Lindsay vrátila k televizi, teď však už pod hlavičkou Walta Disneyho. První počin byl LIFE-SIZE z roku 2000, kde hraje osiřelou dívku, která se pokusí vrátit k životu svou mrtvou matku, ale místo ní ožíví panenku. Ve stejném roce se objevila v pilotním díle show Bette Midlerové, nazvaném BETTE. Televizní učínkování pokračovalo o dva roky později v NAJDĚTE STOPU vyprávějící příběh o novinářce školních novin, jenž objeví nesrovnalosti kolem odchodu jejího učitele.
O rok později, 2003 se představuje v remaku komedie o výměně těl mezi matkou (Jamie Lee Curtis) a dcerou, MEZI NÁMI DĚVČATY. S nadšenými recenzemi, 11O miliony na kontě a řadou cen lze mluvit o úspěchu. Současně vychází její debutové album Speak . Rok 2004, Lindsay se stěhuje do L.A. a natáčí ZPOVĚĎ KRÁLOVNY STŘEDNÍ ŠKOLY, ve kterém se její hrdinka Lola musí smířit se ztrátou kulturní nabídky velkoměsta, kvůli stěhování rodiny na předměstí.
Do konce roku stihla LL ještě stihla natočit s režisérkou Mark Watersovou PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY podle knihy psycholožky Rosalindy Wisemanové, která studovala chování studentů na středních školách. Na MTV Awards tento snímek opravdu zabodoval a pro Lindsay to znamenalo dvě ceny. Původní sestřih filmu byl MPAA "oceněn" ratingem R a tak z filmu musely zmizet některé gagy a dvojsmyslné narážky. Nejen kvůli tržbám, ale také kvůli Lindsaině image. Z těchto důvodů také odmítla i rozhovor pro časopis Playboy.
Její nejnovější rolí je hlavní role ve filmu MŮJ AUŤÁK BROUK. Jako dcera automobilového závodníka (Michael Keaton) pociťuje stejné tužby jako on. Místo pořádného auta však dostane Brouka z vrakoviště... LL upevnila svou pozici hvězdy (časopis People ji v uplynulém roce zařadil na seznam padesáti nejkrásnějších lidí, celosvětové tržby ze všech jejích dosavadních filmů činí 400 milionů...) a tak si u svého dalšího filmu JUST MY LUCK řekla o honorář 7,5 milionu a opustila Disneyho.
Okusí i nezávislý film A PRAIRE HOME COMPANION pod režijním vedením Roberta Altmana a po boku Meryl Streep, Tommy L. Jonese či Woodyho Harrelsona.
Filmografie:
2008 Best Time of Our Lives, The ...Caitlin
2007 Zavraždění Johna Lennona (Chapter 27) ...Jude
2007 Georgiino Pravidlo (Georgia Rule) ...Rachel Wilcox
2007 I Know Who Killed Me ...Aubrey Fleming / Dakota Moss
2007 Woman of No Importance, A ...
2007 Speechless ...Sara
2006 Zítra nehrajeme! (Prairie Home Companion, A) ...Lola Johnson
2006 Nickelodeon Kids' Choice Awards '06 ...
2006 Prázdniny (Holiday, The) ...sama sebe
2006 Jen trošku štěstí (Just My Luck) ...Ashley Albright
2006 Atentát v Ambassadoru (Bobby) ...Diane
2005 Herbie Fully Loaded ...Maggie Peyton
2005 Hvězdy Hollywoodu (My Scene Goes Hollywood) ...sama sebe
2005 Můj auťák Brouk (Herbie Fully Loaded) ...Maggie Peyton
2004 Protivný sprostý holky (Mean Girls) ...Cady Heron
2004 Zpověď královny střední školy (Confessions of a Teenage Drama Queen) ...Mary Elizabeth Cep / Lola
2003 Mezi námi děvčaty (Freaky Friday) ...Anna Coleman
2002 Najděte stopu (Get a Clue) ...Lexy Gold
2000 Bette ...Rose #1 (2000)
2000 Life-Size ...Casey Stuart
1998 Past na rodiče (The Parent Trap) ...Hallie Parker / Annie James
Adresa:Lindsay Lohan
LLRocks, Inc.
PMB 179
223 Wall Street
Huntington, NY 11743-2060
Diskografie:
2005 A Little More Personal (Raw)
2004 Speak
2004 Confessions of a Teenage Drama Queen
2003 Freaky Friday
Rumors
Confessions Of A Broken Heart
Speak
TAke me away
Ultimate
INFO O NÍ..........
Celé jméno: Lindsay Morgan Lohan
Datum narození: 2. července 1986
Rodiče: Dina a Michael
Sourozenci: Michael, Aliana, Dakota
Barva očí: Modro-zelená
Barva vlasů: Zrzavá (to je její původní, ale často si je barví :))
Oblíbená barva: Růžová a modrá
Záliby: Herectví, basketball, nakupování, zpěv, čtení, psaní
Oblíbený předmět: Matematika
Oblíbené zvíře: Pes
Oblíbené filmy: Pretty Woman, Ferris Buellers Day Off, The Little Mermaid, All I Wanna Do, Bring It On, Heartbreakers
Oblíbené TV seriály: Přátelé, Gilmorova děvčata, 7th Heaven, Dawsonův svět, Boy Meets World
Oblíbení herci: Orlando Bloom, Johnny Depp, Brad Pitt, Colin Farrell
Oblíbená hudba: Maroon 5, 50 Cent, Eminem
Oblíbené jídlo: Čínská a Italská jídla
Lindsay Lohan Poster
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama