NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Natalie Portman

28. prosince 2007 v 0:42 | zuzana |  Herečky
Herečka, Modelka

Datum narození:09.06.1981
Místo narození:Jerusalem, Israel
Znamení:Blíženci
Životopis:Nataliina matka je žena v domácnosti se vztahem k umění a otec lékař. Po třech letech se celá rodina přestěhovala do New Yorku. Vyrůstala na Long Island, kde si ji objevil modelingový agent. Její první práce byla pro Luca Bessonse. Jejím prvním debutovým filmem byl ve 12-ti letech Leon (The Professional), kde ztvárnila roli dívky Mathildy . Po prvním úspěchu následovali další filmové role, za svůj herecký výkon byla oceněna cenou Young Star Awards.

Zahrála si nevlastní dceru Al Pacina v roce 1995 ve filmu "Heat", v další roli si opět zahrála dceru, tentokráte prezidenta (v roli Jacka Nicholsona) ve filmu "Mars útočí" (Mars Attacks). Další role byla ve filmové muzikální komedii Woodyho Allena "Všichni říkají miluji tě" (Everyone Says I Love You). Film se setkal s velkým ohlasem, na jednu stranu kladným a na druhou kritikou, celkově byl však úspěšný a Portman pokračuje ve svém tažení za slávou v již třetí významné roli ve filmu "Beautiful Girls" (1996). V tomto filmu ztvárnila roli Marty po boku herce Timothyho Huttona

Poté co odmítla dvě role "Lolita" a Williamemse Shakespeara "Romeo a Julie", si nakonec vybrala hlavní roli v jejím Broadwayovém debutu "The Diary of Anne Frank", kde zůstala do května 1998. Ve stejný rok zapůjčila svůj hlas do kresleného filmu "The Prince of Egypt". Její úspěch vyústil v trilogii Geoge Lukase Hvězdné Války ( Star wars ) ve kterých stvárnila nejprve královnu ( epizoda I ) a poté senátorku ( epizoda II ) Amidalu/Padmé . V současné době se zapsala na Ivy League university a rozhodla si doplnit svoje vzdělání.



Filmografie:
2007 Darjeeling s ručením omezeným (Darjeeling Limited, The) role: Jack's Ex-Girlfriend
2007 Říše hraček (Mr. Magorium's Wonder Emporium) role: Molly Mahoney, the Composer
2007 Moje borůvkové noci (My Blueberry Nights) role: Leslie
2006 Goyovy přízraky (Goya's Ghosts) role: Inés / Alicia
2005 Free Zone role: Rebecca
2005 Star Wars: Episode III - Padmé Amidala Skywalker
2004 The Smoker - Nicole Bonner
2004 Na dotek- Alice
2004 True - Francine
2004 Garden State - Sam
2003 Návrat do Cold Mountain /Cold Mountain/ - Sara
2002 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí /Star Wars: Episode II - Attack
of the Clones/ - Senator Padmé Amidala
2001 Zoolander /Zoolander/
2001 Artoo-Detoo: Beneath the Dome (TV)
2000 Jdi za svým srdcem /Where the Heart Is/ - Novalee Nation
2000 VH1/Vogue Fashion Awards(TV)
2000 Film-Fest DVD: Issue 3 - Toronto (video)
1999 Stars of Star Wars: Interview s herci /Stars of Star Wars: The Interviews
with the Cast/ (video)
1999 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba /Star Wars: Episode I - The Phantom
Menace/ - královna Amidala/ Padmé Naberrie
1999 Kdekoli, jen ne tady /Anywhere But Here/ - Ann August
1998 The Prince of Egypt (hlas)
1998 Hercules (TV seriál - hlas) - Mimi of the Gemini Twins
1996 Mars útočí! /Mars Attacks!/ - Taffy Dale
1996 Všichni říkají: Miluji tě /Everyone Says I Love You/ - Laura
1996 Nádherný holky /Beautiful Girls/ - Marty
1995 Nelítostný souboj /Heat/ - Lauren
1995 Developing - Nina
1994 Leon /Léon/ - Mathilda

Kontakt:
C/O ID PR
3859 Cardiff Ave
Culver City, CA 90232
USA

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama