NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Sarah Michelle Gellar

28. prosince 2007 v 0:45 | zuzana |  Herečky
Herečka

Datum narození:14.04.1977

Místo narození:New York, NY, USA
Znamení:Beran
Životopis:
Sarah začala svoji hereckou kariéru již ve čtyřech letech, právě když jedla v místní restauraci ji objevil jeden agent. O tři týdny později měla první práci v televizním filmu "An Invasion of Privacy" (1983). Také si v tomto věku zahrála v reklamách pro Burger King a McDonalds "The Battle of the Burgers". V roce 1984 se její rodiče rozvedli. Ve stejný rok se objevila jako Philova dcera ve filmu "Over the Brooklyn Bridge".
V průběhu několika následujících let dostávala několik menších rolí ve filmech i v televizi. První velký zlom přišel v roce 1993, když si zahrála v roli Kendall Hartové ve televizním seriálu "All my children", kde působila 2 a půl roku. Za tuto roli byla v roce 1994 nominovaná a v roce 1995 již obdarována cenou Emmy v kategorii "Younger Leading Actress".
Druhý významný zlom přišel, když dostala roli Buffy v seriálu Buffy, přemožitelka upírů "Buffy the Vampire Slayer". Nejprve se Warner Brothers rozhodlo natočit jen 13 dílů, ale kvůli velkému úspěchu se natočilo dalších 22 dílů. Díky bojovým scénám v seriálu se naučila Tae Kwon Do a Kickbox. Tento seriál odstartoval kariéru Sarah k větším filmovým rolím.
Hned v roce 1997 si zahrála vedlejší roli Helen Shivers ve filmovém thrilleru Tajemství loňského léta "I Know What You Did Last Summer" s Jennifer Love Hewitt. Kde cestou z párty čtveřice teenagerů autem srazí rybáře, který se jim přesně za rok začne mstít. Následovala další vedlejší role ve filmu Vřískot 2 "Scream 2", kde si zahrála po boku Davida Arquetteho, Neve Campbell a Courteney Cox.
V romantickém dramatu Velmi nebezpečné známosti "Cruel Intentions" (1999), konečně dostala hlavní roli po boku Ryana Phillippa a Reese Witherspoon. Za tento film získala honorář 500 000 dolarů a za jednu roli v seriálu "Buffy, přemožitelka upírů" si vydělala 75 000 dolarů. V dubnu roku 2001 se zasnoubila s Freddiem Prinzem Jr.


Filmografie:
2009 - Veronika Decides to Die role:: Veronika
2009 - Wonderful Maladys, The role:: Alice Malady
2007 - To, co dýchám (Air I Breathe, The) role:: Sorrow / Trista
2007 - Holka z předměstí (Suburban Girl) role:: Brett Eisenberg
2007 - Želvy Ninja (TMNT) role:: April O'Neil
2006 - Smrtící nenávi2t (Grudge 2, The) role:: Karen
2006 - (Ne)šťastně až na věky (Happily N'Ever After) role:: Ella
2006 - APOKALYPSA (Southland Tales) role:: Krysta Kapowski / Krysta Now
2006 - Noční můra (The Return) role:: Joanna Mills
2004 - Noční hlídka (Nochnoj dozor) role::
2004 - Scooby Doo 2 : Nespoutané příšery (Scooby Doo 2 : Monsters Uleashed) role:: Daphne Blake
2004 - Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery (Scooby Doo 2: Monsters Unleashed) role:: Daphne Blake
2004 - Nenávist (The Grudge) role:: Karen Davis
2002 - Scooby Doo (Scooby-Doo) role:: Daphne Blake
1999 - Angel role:: Buffy Summers
1999 - Consequences role:: Buffy Summers
1999 - Velmi nebezpečné známosti (Cruel Intentions) role:: Kathryn Merteuil
1999 - Nickelodeon Kids' Choice Awards '99
1999 - Taková normální holka (She's All That) role:: Girl in Cafeteria
1999 - Neodolatelná (Simply Irresistible) role:: Amanda Shelton
1998 - Malí válečníci (Small Soldiers) role:: Gwendy Doll
1997 - Buffy přemožitelka upírů (TV) (Buffy the Vampire Slayer) role:: Buffy Summers / ...
1997 - Tajemství loňského léta (I Know What You Did Last Summer) role:: Helen Shivers
1997 - Vřískot 2 (Scream 2) role:: Casey 'Cici' Cooper
1984 - Over the Brooklyn Bridge role::


Kontakt:
C/O Buffy the Vampire Slayer
c/o The Warner Bros. Television Network
4000 Warner Blvd.
Burbank, CA 91522
USA
klikněte pro zobrazení původního obrázku
klikněte pro zobrazení původního obrázku

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama