NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Scarlett Johansson

28. prosince 2007 v 0:40 | zuzana |  Herečky
Herečka

Datum narození:22.11.1984

Místo narození:New York, USA
Znamení:Štír
Životopis:
Scarlett Johansson poprvé dosáhla světového uznání za své ztvárnění Grace McLean, dospívající dívku traumatizovanou po pádu z koně v The Horse Wisperer v režii Roberta Redforda. Později její ztvárnění Rebeccy v Ghost World režiséra Terry Zwiggoffa (spolu s Thorou Birch) ji vyneslo cenu The Toronto Film Critics Asociation za nejlepší výkon ve vedlejší roli.
Roku 2004 si zahrála ve filmu Perfect Score režiséra Briana Robinse (s Erikou Christensen) a o rok dříve ve snímku Girl with a Pearl Earring režiséra Petera Webera ( kde hrála Griet, objekt slavné Vermeerovy malby, jako partnerka Colina Firtha v roli Vermeera.)
Rodilá Newyorčanka Scarlett Johansson začala svou profesionální hereckou dráhu ve věku osmi let v off-Broadway představení Sophistry ve společnosti New York Playwright Horizons.
Její zlomová filmová role jako Manny v Manny & Lo režisérky Lisy Krueger, který měl velký úspěch u kritiky, jí vynesla nominaci na cenu Indipendent Spirit Award za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.
Scarlett již získala několik nominací na Zlatý globus, např. v roce 2005 za nezávislý snímek s Johnem Travoltou A Love Song for Bobby Long. Předchozí byly za Dívku s perlu, Ztraceno v překladu. Za oba tyto snímky získala nominace i na televizní cenu BAFTA a za Ztraceno v překladu jí byla v kategorii Nejlepší herečka udělena cena na MFF Benátky. V roce 2004 se po boku Dennise Quaida a Tophera Grace objevila v dramatu V dobré společnosti . Dále je k vidění ve filmu Woodyho Allena s názvem Match Point, který měl premiéru na MFF Cannes 2005. Po boku Joshe Hartnetta se představila v thrilleru Briana De Palmy Black Dahlia (2005).
Roku 2005 se objevila jako Jordan Two-Delata ve scifi thrilleru režiséra Michaela Baye, Ostrov. Příběh se odehrává v polovině 21. století ve střeženém obytném komplexu. Jednou za čas probíhá loterie, jejiž vítěz dostane možnost jet na "Ostrov", místo, o němž se tvrdí, že je to poslední neznečištěné prostředí na celé zemi. O cestě na "Ostrov" sní také Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) spolu se svou známou Jordan Two-Deltou. Jenže než se Lincoln na toto blažené místo dostane, zjistí skutečnosti, které celou jeho dosavadní existenci obrátí vzhůru nohama: má totiž větší cenu mrtvý, než živý. Spolu s Jordan se Lincoln rozhodne udělat krok do neznáma - utéct do vnějšího světa "za zdí", se kterým ještě nemají žádnou osobní zkušenost.
K jejím dalším filmům, v nichž hrála, patří North režiséra Roba Reinera, Just Cause (jako dcera Seane Conneryho) v režii Arneho Glimchera, If Lucy Fell v režii Erica Schaeffera, Sám Doma 3 v režii Raji Gosnell, An American Rhapsody - autobiografie v režii Evy Gardos, The Man Who Wasn`t There spolu s Billym Bobem Thorntonem v režii Joela a Ethana Coensových a Eight Legged Freaks v režii Elloryho Elkayema.



Filmografie
2007 - Holka na hlídání (Nanny Diaries, The) role: Annie Braddock
2006 - Černá Dahlia (Black Dahlia, The) role: Kay Lake
2006 - Dokonalý trik (Prestige, The) role: Olivia Wenscombe
2006 - Sólokapr (Scoop) role: Sondra Pransky
2005 - Ostrov (Island, The) role: Jordan 2 Delta / Sarah Jordan
2005 - Match Point - Hra osudu (Match Point) role: Nola Rice
2004 - Vějíř lady Windermerové (Good Woman, A) role: Meg Windermere
2004 - Píseň lásky samotářky (Love Song for Bobby Long, A) role: Pursy Will
2004 - Spongebob v kalhotách (SpongeBob SquarePants Movie, The) role: Mindy
2004 - Perfektní skóre (The Perfect Score) role: Francesca Curtis
2003 - Ztraceno v překladu (Lost in translation) role: Charlotte
2003 - Dívka s perlou (The Girl With Pearl Earring) role: Griet
2002 - Pavoučí teror (Eight Legged Freaks) role: Ashley Parker
2001 - Americká rapsodie (American Rhapsody, An) role: Zsuzsi / Suzanne Sandor
2001 - Přízračný svět (Ghost World) role: Rebecca
1998 - Zaříkávač koní (The Horse Whisperer) role: Grace MacLean
1997 - Sám doma 3 (Home Alone 3) role: Molly
1996 - Ztraceni na Manhattanu (If Lucy Fell) role: Emily
1996 - Manny & Lo role: Amanda
1995 - Vražedné alibi (Just Cause) role: Kate Armstrong

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama