NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Uma Thurman

2. července 2008 v 21:59 | zuzana |  Herečky
Herečka
Datum narození:
29.04. 1970
Místo narození: Boston, Massachusetts, USA
Znamení: Býk

Životopis:
Uma Thurman je dcera slavného profesora budhistických studií Roberta F. A. Thurmana a Nena von Schlebrugge, modelky a psychoterapeutky. Uma vyrůstala se třemi bratry v Amherst, kde jejich otec učil na místní vysoké škole Amherst College. Zájem o hraní projevila již v ranném věku, a proto opustila Massachusettskou internátní školu a rozhodla se ve věku 15 let pro kariéru herečky. Přestěhovala se do New Yorku, kde se živila střídavě umýváním nádobí a modelingem. Svou debutovou roli získala ve filmu "Kiss Daddy Goodnight" (1988). Další roli získala v komedii Johnny, buď hodný "Johnny Be Good" (1988) , v němž si zahrála s Anthonym Michaelem Hallem.. Významnější roli Cecile de Volanges získala v romantickém dramatu Nebezpečné známosti "Dangerous Liaisons" (1988), kde si zahrála Glenn Closeová, John Malkovich, Michelle Pfeifferová a Keanu Reeves . Za svůj dobrý herecký výkon získala první dávku uznání. Pozornost mezinárodního publika na sebe připoutala také rolí bohyně Venuše ve filmu Terryho Gilliama Dobrodružství Barona Prášila z roku 1988.
Další uznání následovalo v roli manželky Henryho Millera ve filmu Henry a June "Henry & June" (1990). Následovali filmy "Robin Hood" (1991), Mrazivá vášeň "Final Analysis" (1992), "Jennifer Eight" (1992), Vzteklej pes a Glorie "Mad Dog and Glory" (1993), "Even Cowgirls Get the Blues" (1993), ale žádný z těchto filmů nebyl nijak výrazněji úspěšný. Uma velmi potřebovala roli, která by vzkřísila její kariéru, naštěstí tato role přišla ve filmu Quentina Tarantina Pulp Fiction - Historky z podsvětí "Pulp Fiction" (1994). Obrovský úspěch "Pulp Fiction" byl nepředvídaný, dokonce se o něm mluvilo, že je to film roku. Po boku hvězd Johna Travolty, Samuela L. Jacksona a Bruce Willise si Uma zahrála jednu z významných rolí. Za svůj výkon byla nominovaná na Oskara pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Svůj úspěch prohloubila ve třech romantických komediích Měsíc u jezera "A Month by the Lake" (1995), Proč kočka není pes? "The Truth About Cats and Dogs" (1996) a dramatu Nádherný holky "Beautiful Girls" (1996).
Ve filmu "Gattaca" (1997) se Uma seznámila se svým druhým manželem Ethanem Hawkem. Pár se oženil v květnu 1998 a o rok později se jim narodila dcera (první manžel byl Gary Oldman). Také se objevila ve filmu Batman a Robin "Batman and Robin" (1997). Akční film, kde si zahrál Arnold Schwarzenegger a George Clooney byl spíše zklamáním, než úspěšným filmem. Podobné to bylo v roce 1998 s očekávanými filmy Mstitelé "The Avengers" a Bídníci "Les Misérables", které byly oproti očekávání stejně neúspěšné jako Batman a Robin.
Přesto na sebe Uma znovu dokázala upoutat pozornost filmem Woodyho Allena Sladký ničema "Sweet and Lowdown" (1999), skutečný příběh fiktivního dítěte zlatého jazzového věku, kde se v hlavní roli objevil Sean Penn. Tentýž rok debutovala jako divadelní herečka v adaptaci Moliérovy hry Misantrop. Následující rok si zahrála ve dvou historických dramatech Zlatá číše "The Golden Bowl" a "Vatel" s Gérardem Depardieu.
Dále si zahrála ve filmech Přiznání, za nějž byla nominována na Independent Spirit Award v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli, v obou dílech krvavého akčního filmu Quentina Tarantina Kill Bill (za druhý díl byla nominována na Zlatý glóbus), thrilleru Johna Woo Výplata, dále ve filmu Buď v klidu, který je pokračováním hitu Chyťte ho! s Johnem Travoltou, a romantická komedie Prime.
Na televizní obrazovce se objevila ve filmu z produkce HBO Duševní slepota s Juliette Lewis a Genou Rowlands, který také produkovala. Za roli Debby Miller byla v roce 2003 oceněna Zlatým glóbem a nominována na cenu SAG. Mezi její další projekty patří film Buď v klidu (2005), který je pokračováním hitu Chyťte ho! s Johnem Travoltou, a romantická komedie Prime (2006). V této komedii ztvárnila postavu fotografky Rafi, atraktivní ženy, která má těsně po rozvodu a řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep)
Filmografie:
2006 Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ...Mia Wallace
2006 Moje superbejvalka (My Super Ex-Girlfriend) ...Jenny Johnson / G-Girl
2005 Producenti (Producers, The) ...Ulla
2005 Prime (Prime) ...Rafi Gardet
2005 Prime ...Rafi Gardet
2005 Buď v klidu (Be Cool) ...Edie Athens
2004 Kill Bill: Vol. 2 ...Beatrix Kiddo/The Bride/Black Mamba
2004 Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2) ...Beatrix Kiddo - The Bride, 'Black Mamba'
2003 Kill Bill: Vol. 1 ...The Bride
2003 Výplata (Paycheck) ...Dr. Rachel Porter
2003 Kill Bill (Kill Bill: Vol. 1) ...The Bride
2002 Hysterical Blindness ...Debby Miller
2001 Přiznání (Tape) ...Amy Randall
2001 Chelsea Walls ...Grace
2000 Without Lying Down: Frances Marion and the Power of Women in Hollywood ...Vypravěč
2000 Vatel ...Anne de Montausier
2000 Zlatá číše (Golden Bowl, The) ...Charlotte Stant
1999 Sladký ničema (Sweet and Lowdown) ...Blanche
1998 Bídníci (Les Misérables) ...Fantine
1998 Mstitelé (The Avengers) ...Emma Peel
1997 Gattaca (Gattaca) ...Irene Cassini
1997 Batman a Robin (Batman & Robin) ...Poison Ivy / Dr. Pamela Isley
1996 Truth About Cats & Dogs, The ...Noelle
1996 Duke of Groove ...Maya
1996 Beautiful Girls ...Andera
1995 Měsíc u jezera (Month by the Lake, A) ...Miss Beaumont
1994 Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction) ...Mia Wallace
1993 Vzteklej pes a Glorie (Mad Dog and Glory) ...Glory
1993 I na kovbojky občas padne smutek (Even Cowgirls Get the Blues) ...Sissy Hankshaw
1992 Jennifer 8 (Jennifer Eight) ...Helena Robertson
1992 Mrazivá vášeň (Final Analysis) ...Diana Baylor
1990 Henry & June ...June Miller
1990 Where the Heart Is ...Daphne McBain
1988 Nebezpečné známosti (Dangerous Liaisons) ...Cécile de Volanges
1988 Dobrodružství Barona Prášila (The Adventures of Baron Munchausen) ...Venus / Rose
1988 Kiss Daddy Goodnight ...Laura
1988 Johnny, buď hodný / Slušňák Johnny (Johnny Be Good) ...Georgia Elkans
1984 Kaze no tani no Naushika ...Kushana
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám můj blog?

Ano je suprovej! 55.6% (690)
Newim... 12.6% (156)
Ne ani moc ne... 13.1% (162)
Jo,ale chce to ještě něco přidat 18.7% (232)

Komentáře

1 Avril888 Avril888 | Web | 2. července 2008 v 22:03 | Reagovat

prosím klikni pro mě zde

http://pichka.blog.cz/0807/sonb-prvni-kolo

jsem tam jako Avril888,když budeš něco potřebovat tak se ozvi

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama