NEJSEM TU ČLÁNKY SE POKUSÍM PŘIDÁVAT CO TO JDE A OBÍHAT TAKÉ:)) NEMAŽTE SI MĚ!!!
← CLICK HERE AND READ!!!
NEW BLESKOVKA!!!!!Zapojte se!
0.18 POZNÁVAČKA.....NEW!!!!!!!!!

Vyberte mi celebritu, kterou sem přidám....TADY

Katie Holmes

12. prosince 2008 v 22:26 | zuzana |  Herečky


Povolání:
Herečka

Datum narození: 18. 12. 1978
Místo narození: Toledo, Ohio, USA
Znamení: Střelec


Životopis:
Hvězda seriálu "Dawsonův svět" (Dawson's Creek) a přirozeně krásná Katie Noelle Holmes má 3 sestry a jednoho bratra. Všichni společně vyrůstali s rodiči, maminka v domácnosti a otec právník, v městečku jménem Toledo ve státě Ohio. Kate nastoupila studovat katolickou školu pro dívky (Notre-Dame Academy) a díky tomu se dostala na divadelní prkna, kde si odehrála svůj debut ve školním představení. Rok 1995 byl pro ni významný. Navštívila, stejně jako každý rok, mezinárodní modelingovou a talentovanou asociaci v New Yorku, kde si ji všiml hledač talentů Al Onorato a ten ji přemluvil, aby se zůčastnila konkursu v Los Angeles na film "The Ice Storm".

Tento konkurs vyhrála a odehrála si svůj debut v tomto filmu v roce 1997 v roli Libbets Casey. Film získal i ocenění na filmovém vestivalu v Cannes za nejlepší scénář. Ve stejný rok Katie absolvovala další konkurs na televizní seriál "Dawsonův svět", který opět vyhrála. To byl prozatím její největší zlom v kariéře. Film se začal vysílat o rok později a natočilo se více něž 120 dílů za dobu 5ti let. Katie ztvárnila roli Josephine 'Joey' Potter a režie se ujal Kevin Williamson. Seriál se setkal s velmi pozitivním oceněním a velkou sledovaností po celém světě.

Při natáčení seriálu se ale dále věnovala nátačení filmů. První a celkově jeji druhý film přišel v roce 1998 pod názvem "Podezřelé chování" (Disturbing Behavior), což byl horor, kde si zahrála jednu z hlavních rolí. A ve stejný rok pripůjčila svůj hlas i postavičce ze seriálu "Herkules" (Hercules). Další rok si zahrála opět jednu z hlavních postav ve filmu "Go", který se nesetkal s příliš velkým úspěchem. Jednalo se o krimi komedii. Další film, ve kterém se objevila byl "Teaching Mrs. Tingle", kde ztvárnila roli Leigh Ann Watsonovou.

V roce 2000 si zahrála ve filmu "Skvělí chlapi" (Wonder Boys), kde hlavní roli získal Michael Douglas a Tobey Maguire. Film získal nominaci na Oskara za nejlepší střih a scénář a Oskara získal za nejlepší hudbu. Ve stejn0m roce si zahrála s Cate Blanchett a Keanu Reevesem ve filmu "Téměř dokonalý zločin" (The Gift). A v roce 2000 natočila film "Telefonní budka" (Phone Booth), kde si zahrála milenku Colina Farrela, který si v tomto filmu zahrál svou první velkou samostatnou hlavní roli. Další film v tento rok byl dramatickáý film "Abandon", kde si, Katie, zahrála hlavní roli a po jejím boku se objevil Benjamin Bratt.

Mezi její oblíbené činnosti patří tanec, běh, čtení a i koukání na televizi. Mezi její oblíbené herce patří např. Meg Ryan a Tom Hanks. Od roku 1999 chodí s hercem Chris Klein (můžeme ho znát z filmů Prci, prci, prcičky). Za epizodu v seriálu "Dawsonův svět" inkasovala 175 000 dolarů. Díky telefonní budce si přišla na půl milionu dolarů a za hlavní roli ve filmu "Abandon" získala rovný jeden milion. Katie se zatím drží při zemi (oproti hollywoodským hvězdám), i když v přepočtu to malé peníze nejsou. Je teprve na začátku své kariéry.

V roce 2003 si zahrála v rodinné komedii "Pieces of April", hrála hlavní roli a zároveň ve filmu "Zpívající detektiv" (The Singing Detective), kde si zahrála po boku herců: Robert Downey Jr., Robin Wright Pennové a Mel Gibsona. Na rok 2004 připravuje film "First Daughter", kde si střihla opět hlavní roli. Režie se ujal herec, producent a režisér Forest Whitaker (např. Úkryt), se kterým si společně zahrála ve filmu telefonní budka, kde si zahrál roli kapitána Rameyho.


Filmografie
2005 - Batman začíná (Batman Begins) role: Rachel Dawes
2005 - Episode #1.3
2005 - Kissing Katie Holmes
2005 - Děkujeme, že kouříte (Thank You for Smoking) role: Heather Holloway
2004 - Láska na hlídání (First Daughter) role: Samantha Mackenzie
2004 - Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell - Volume 2 role: Carol
2003 - Večeře s April (Pieces of April) role: April Burns
2003 - Detektiv (Singing Detective, The) role: Nurse Mills
2002 - Opuštěná (Abandon) role: Katie Burke
2002 - Telefonní budka (Phone Booth) role: Pamela McFadden
2000 - Téměř dokonalý zločin (The Gift) role: Jessica King
2000 - Wonder Boys role: Hannah Green
1999 - Go role: Claire Montgomery
1999 - Muppets z vesmíru (Muppets From Space) role: Beach Scene
1999 - Songs from Dawson's Creek role: Josephine 'Joey' Potter
1998 - Dawsonův svět (Dawson's Creek) role: Joey Potter / ...
1998 - Podezřelé chování (Disturbing Behavior) role: Rachel Wagner
1997 - Ledová bouře (Ice Storm, The) role: Libbets Casey











 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama